Savonlinnassa toimii laadukas ja joustava työterveyspalvelu, joka saa kiitosta asiakkailtaan. Savonlinnan seudun työterveys ry (SSTTR ry) on jäsenyritystensä ohjaama aktiivinen työterveyspalvelu, jossa 20 työterveyden ammattilaista huolehtivat yli 400 yrityksen työterveyshuollosta joustavasti ja yksilöllisesti.

– Välitön ja avoin asiakassuhde näkyy toiminnassamme, sillä jäsenyritystemme palvelutoiveiden ja jatkuvan koulutuksen kautta jalostamme toimintaamme jatkuvasti. Tavoitteenamme onkin tarjota laadukkaita, valtakunnan eturivin työterveyspalveluja, johtava työterveyshoitaja Maarit Leskinen painottaa.

Monipuolista koulutusta ja aktiivista laadunhallintaa

– Tarjoamme yrityksille yksilöllistä, laadukasta työterveyspalvelua järkihintaan. Ennakointi ja edelläkävijyys työterveyspalveluissa vaatii vankkaa ja määrätietoista panostusta henkilökunnan koulutukseen, Maarit Leskinen valottaa SSTTR:n strategiaa.

– Olemme osa valtakunnallista Suomen Työterveys ry -verkostoa, joka hankkii koulutusta, tekee yhteishankintoja ja tarjoaa meille laadunhallintaan IMS-laatujärjestelmän. Käytämme paljon Työterveyslaitoksen koulutuksia ja voimme myös itse tarjota lääkäreille mahdollisuuden erikoistua työterveyslääkäriksi, sillä meillä on työterveyshuollon koulutusoikeudet Itä-Suomen yliopistoyhteistyönä, Leskinen kertoo.

– Vuosittainen laadun auditointi ja kuuluminen Työterveyslaitoksen laatuverkostoon eivät yksin riitä, vaan tarvitaan työyhteisön oma innostuneisuus ja aktiivisuus laatuasioihin, vastaava työterveyslääkäri Marjukka Kosonen painottaa.

– Esittelemme toimintaamme messuilla ja esimerkiksi Itä-Suomen Lääketiedepäivillä sekä keskustelemme paljon verkostomme muiden toimijoiden kanssa, Kosonen jatkaa.

Työyhteisönä välitön ja joustava

– Meidän porukka on rentoa ja avointa, panostamme työhyvinvointiin sekä teemme asioita yhdessä, Maarit Leskinen analysoi työyhteisön iloista ilmettä.

– Koska meillä on laajaa työterveyden erityisosaamista, niin on luonnollista, että toteutamme oppejamme omassa työyhteisössämme ja reilusti välitämme toisistamme. Täällä syntyy elämänmittaisia ystävyyssuhteita, käymme teatterissa ja liikkumassa vapaa-ajalla sekä oopperassa ja veneilemässä kesällä. Saimaan saaristo on maailman upein paikka, Maarit Leskinen ihastelee.

  • Jaa