Opiskelemaan Savonlinnaan - Savonlinnaan.fi

Opiskelemaan Savonlinnaan

Savonlinna on mutkaton opiskelijakaupunki

Savonlinnassa opiskelijaelämä on tehty helpoksi. Edulliset opiskelija-asunnot hyvillä sijainneilla, lyhyet välimatkat oppilaitoksiin ja rento ilmapiiri takaavat, että voit rauhassa keskittyä opintoihin. Välitön luonnonläheisyys toimii hyvänä vastavoimana opiskelulle. Samiedun tarjoama rekrytointikoulutus yhdessä työnantajien kanssa mahdollistaa myös nopean työllistymisen eri aloille.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk – tarjoaa opetusta, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja yrityksille ja ihmisille. Xamk profiloituu hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakouluksi. Korkeakoulun kivijalkoina ovat Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna, ja kampuksena koko maailma. Opiskelijoita on 9300 ja henkilökuntaa noin 750.

Ammattiopisto Samiedu

Samiedu tarjoaa laatupalkittua ammatillista koulutusta niin paikan päällä kampuksilla kuin verkossakin. Samiedulta löydät erilaisia vaihtoehtoja erilaisiin elämäntilanteisiin halusitpa kehittää ja ylläpitää omaa osaamistasi tai opiskella kokonaan uuden ammatin.

Tanhuvaaran
urheiluopisto

Tanhuvaaran Urheiluopisto tarjoaa vertaansa vailla olevan opiskelu- ja harjoitteluympäristön luonnon äärellä, lähellä Savonlinnan keskustan palveluita.

Tanhuvaaran urheiluopistossa voit suorittaa liikunnanohjauksen perustutkinnon (LPT) sekä liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon (LAT).

Lukiot

Savonlinnassa toimii valtakunnallisestikin maineikas Savonlinnan taidelukio, sekä Lyseon lukio, jonka samoissa tiloissa toimii myös Savonlinnan aikuislukio.