Töihin Savonlinnaan - Savonlinnaan.fi

Töihin Savonlinnaan

Savonlinnassa on pitkät perinteet puu-, paperi- ja selluteollisuuden parissa, mutta alueen kärkialoihin lukeutuvat myös matkailu- ja palveluala, hoiva-ala, teknologiateollisuus sekä kulttuuri.

Merkittävää paperi- ja selluteollisuuden teknologiateollisuutta

Savonlinnassa on maailman luokan osaamista selluteollisuuden konepajateknologian saralla.

Kaupungissa toimii useita kansainvälisiä prosessiteollisuuden ja cleantechin yrityksiä, kuten Andritz AG/Oy, Veolia/Aquaflow Oy, Wetend Technologies Oy ja Teknosavo Oy. Metsäteollisuudelle toimittava teknologiateollisuus työllistää Savonlinnassa yli tuhat henkilöä. Synergia yritysten sekä korkeakoulun kesken luo uusia innovaatioita.

Itä-Suomen vahvinta elektroniikka- ja sähköalan osaamista

Savonlinnaan on muodostunut vahva elektroniikan ja sähköalan osaamiskeskittymä.

Alueen suurimpia toimijoita ovat BLC Turva Oy, Savox Oy, Norelco, sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin 3K-tehdas. Rekrytointikoulutus yhdessä oppilaitosten kanssa takaavat hyvät työllisyysmahdollisuudet teknologiateollisuuteen.

Kulttuurialan kehto

Savonlinnan monipuolinen, kansainvälisestikin tunnustettu ja arvostettu kulttuuritarjonta ruokkii kulttuurinnälkäisiä ympäri maailman.

Kulttuurityö onkin ollut Savonlinnassa läpi historian vahvasti läsnä ja se on inspiroinut taiteilijoita vuosisatoja. Kaupungin tunnetuin tapahtuma on Savonlinnan oopperajuhlat heinäkuussa ja tarjoaa sesonkityötä kulttuurin nälkäisille.

Matkailu- ja palveluala

Savonlinnassa käy vuosittain yli puoli miljoonaa matkailijaa.

Vilkas kesäsesonki tarjoaa paljon ravintola-alan töitä kesäisin mm. opiskelijoille. Historiallinen Olavinlinna keskustassa, maailman suurin puukirkko Kerimäellä, Suomen vanhin majoitusliike Hotelli Punkaharju, Suomen metsämuseo Lusto Punkaharjulla ja kolme kansallispuistoa ovat esimerkkejä huikeista käyntikohteista idyllisessä kaupungissamme.

Terveydenhuoltoala

Suurimpana terveydenhuoltoalan työnantajana alueella on Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa tuottaa, kehittää ja järjestää sosiaali- ja terveyspalveluja sekä pelastustoimen palveluja 12 kunnan alueella 133.000 Etelä-Savon maakunnan asukkaalle.

Lisää avoimia työpaikkoja Savonlinnassa

Kuntarekry.fi -palvelu

TE-palvelu