Naapuriksi Savonlinnaan Saimaan rannalle - Savonlinnaan.fi

TERVETULOA NAAPURIKSI SAVONLINNAAN

Meillä on avoinna yli 500 työpaikkaa – löydä oma urasi Savonlinnasta. Tarjolla on myös erittäin monipuoliset opiskelumahdollisuudet aina korkeakoulututkintoon saakka. Vaikka työn ohessa.

Laadukas ja sitoutunut varhaiskasvatus, sekä parhaat ja palkitut koulut tarjoavat perustan perheellisten elämälle. Kokoaan huomattavasti suuremmat kulttuuri ja harrastusmahdollisuudet takaavat korkean asumisviihtyvyyden vapaa-ajalla. Turvallisuus, edullinen asuminen ja puhdas järviluonto tulevat kaupan päälle.

Valitse sinäkin omanlainen elämä saarten sylissä Saimaalla.

HALUAISITKO TULLA TUTUSTUMAAN?

Sinustako Norpalle uusi Naapuri?

Nyt on tarjolla mahdollisuus kokea Savonlinna ja bongata ihan oikea norppa Saimaalla. Osallistu kirjoittamalla Facebookissamme  kilpailupostaukseen keiden kanssa lähtisit Savonlinnaan. Voittaja arvotaan alkuperäiseen julkaisuun vastanneiden kesken.

Palkintona Norppasafari viidelle, sekä edestakaiset lentoliput Helsingistä. Safarin järjestää SaimaaHoliday Oravi.

Facebook ei ole mukana kilpailussa, kilpailun järjestää Savonlinnan kaupunki. Kilpailu päättyy 31.5.2024, voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kilpailun löydät Facebookissamme savonlinnaan.fi

MITÄ SAVONLINNA VOISI TARJOTA JUURI SINULLE?

VAPAAT TONTIT

VAPAAT TONTIT

Savonlinnan kaupungilla on myytävänä runsaasti tontteja erilaisiin tarkoituksiin. Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan tarkemmin tarjontaan!

ETÄTYÖMAHDOLLISUUDET

ETÄTYÖMAHDOLLISUUDET

Kaipaatko kiireisen arjen vastapainoksi rauhaa? Haluaisitko käydä töiden lomassa rentoutumassa luonnon keskellä? Saarille rakennettu pieni suuri Savonlinna on mainio paikka asua ja elää ympäri vuoden.

PALVELUT ASUKKAILLE

PALVELUT ASUKKAILLE

Savonlinnassa on avaimet hyvään elämään: toimivat palvelut, lyhyet etäisyydet, välittävät ihmiset ja turvallinen asuinympäristö. Puhdas ympäristö kasvaa, varttua, opiskella, elää ja olla.

ASUNTOETU MUUTTAJALLE

ASUNTOETU MUUTTAJALLE

Savonlinnan Vuokratalot Oy tarjoaa monipuolisen valikoiman erikokoisia vuokrattavia kerros- ja rivitaloasuntoja. Jos muutat ulkopaikkakunnalta Savonlinnaan töihin, voit saada ensimmäisen vuoden aikana kolme vuokravapaata kuukautta.

TÖIHIN SAVONLINNAAN

TÖIHIN SAVONLINNAAN

Savonlinnassa on pitkät perinteet puu-, paperi- ja selluteollisuuden parissa, mutta alueen kärkialoihin lukeutuvat myös matkailu- ja palveluala, hoiva-ala, teknologiateollisuus sekä kulttuuri.

NÄHTÄVÄÄ JA KOETTAVAA

NÄHTÄVÄÄ JA KOETTAVAA

Savonlinnan seudulla tapahtuu!
Savonlinna valittiin Iltalehden äänestyksessä (2020) Suomen parhaaksi kesäkaupungiksi ja nähtävää ja koettavaa on tänäkin vuonna ympäri vuoden. Tsekkaa mitä kaikkea Savonlinnan seutu tarjoaakaan!

EDULLISTA JA TURVALLISTA ASUMISTA
PUHTAAN SAIMAAN SYLEILYSSÄ

Savonlinna on 25:n suurimman muuttovoittaja kunnan joukossa. Itä-Suomesta tässä joukossa on vain Kuopio ja Savonlinna. Menossa on neljäs perättäinen muuttovoittovuosi. Muuttovoittokuntia Suomessa on noin 80 kaikkiaan 309:tä.

Savonlinna saavutti vuonna 2021 suurimman muuttovoittonsa koko 2000-luvulla. Suurin nettomuuttovoitto kohdistui 0-59-vuotiaisiin ollen +183 henkilöä. Koko nettomuuttovoitto oli Savonlinnassa +216 henkilöä. 25-29-vuotiaissa nettomuuttovoitto oli +34 ja 0-14- vuotiaissa +35 henkilöä. Yli 75-vuotiaissa muuttovoitto oli vain +3 henkilöä.

MUUTTAJIA ENITEN HELSINGISTÄ JA MUISTA PÄÄKAUPUNKISEUDUN KUNNISTA SEKÄ JOENSUUSTA JA LAPPEENRANNASTA.

Elinvoimaisuuden eteen tehtyjen toimenpiteiden vaikutus näkyy muuttoliikkeen kääntymisenä positiiviseksi. Keskeisiä toimenpiteitä ovat olleet koulutuksen ja osaamisen kehittäminen. Teknologiapuisto Nohevan vahvistaminen, yrityselämän investoinnit ja työllisyyden kasvu ovat edesauttaneet osaltaan. Kaupunkiin saatiin lisää noin 700 ammattikorkeakoulutuspaikkaa. Tämä näkyy siinä että meillä on muuttovoittoa ikäryhmässä 20-29-vuotiaat, kun aikaisemmin tämä ikäryhmä on ollut reilusti tappiolla. Toinen merkittävä toimenpide on ollut teknologiapuistoon tulleet laboratoriot ja investoinnit sekä esimerkiksi Punkaharjulle tullut suuri kertopuutehdasinvestointi. Lisätyöpaikkojen tuleminen ja työllisyyden parantuminen näkyvät erityisesti ikäryhmän 30-54-vuotiaiden voimakkaassa muuttovoitossa.

MUUTTOLIIKE EDELLEEN POSITIIVINEN ETELÄ-SAVOSSA

Kuntien välisestä muutosta (-43) ja siirtolaisuudesta (+253) muodostuva kokonaisnettomuutto oli Etelä-Savossa vuoden 2023 tammi-huhtikuussa yhteensä 210 henkilön verran positiivinen, kun edellisenä vuonna vastaavaan aikaan kokonaisnettomuutto oli 152 henkilön verran positiivinen. Kokonaisnettomuutto oli tammi-huhtikuussa 2023 positiivinen kaikissa Etelä-Savon seutukunnissa ja suurimmassa osassa kunnista, eniten Savonlinnassa (+77), Mikkelissä (+74), Pieksämäellä (+38) ja Puumalassa (+21).

Savonlinnan muuttoliikkeen tilastot on koonnut Etelä-Savon maakuntaliitto.

TOTEUTUNEIDEN ASUNTOKAUPPOJEN TILASTOT

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat Savonlinnassa 1,42 prosenttia vuonna 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat 0,87 prosenttia. Kallein asuinalue neliöhinnoiltaan oli Savonlinna Keskusta. Savonlinna oli kalleimpien kuntien listalla numerolla 118. Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli 1253 euroa, pääkaupunkiseudulla 4468 euroa ja muualla Suomessa 1756 euroa.

Lähde: www.asuntojenhinnat.fi