Tulevaisuuden hammashoitola tarjoaa laajemmat palvelut

Savonlinnassa suunnitellaan parhaillaan keskussairaalan yhteyteen rakentuvaa uutta terveysasemaa ja modernia hammashoitolaa. Tulevaisuuden hammashoitolassa suun terveydenhoidon palvelut ovat muotoiltu uudella tavalla ja kattavaan palveluvalikoimaan mm. yhdistetään erikoissairaanhoidon palveluita. Asiakas hyötyy, osaaminen kasvaa ja toiminta tehostuu palvelujen parantuessa. 

Rakentamispäätös on tehty ja vuonna 2021 valmistuvalle sairaalakampukselle keskittyvät perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito sekä sosiaalipalvelut.

– Haluamme suunnitella ja toteuttaa tulevaisuuden hammashoitolan, joka tarjoaa kattavammat palvelut sijoittumalla erikoissairaanhoidon ja suupoliklinikan välittömään yhteyteen, perusterveydenhuollon johtava ylilääkäri Veikko Karvanen suuntaa tulevaa.

Kaikkien suun terveydenhoitopalveluiden keskittyminen samalle sairaalakampukselle tuo Sosterille mahdollisuuden myös uudenlaiseen palvelumuotoiluun.

– Tähän suunnittelutyöhön haemme nyt myös uutta ennakkoluulotonta osaamista. Kaiken kaikkiaan näillä toimenpiteillä tavoitteenamme on olla vahva, osaava ja asiakkaiden kannalta houkutteleva toimija tulevassa maakunnassa, Karvanen painottaa.

Uusi ylihammaslääkäri haussa johtamaan suunnittelua ja palvelumuotoilua

Uudisrakennuksen suunnittelu on aloitettu alkuvuodesta 2018 keräämällä tulevilta käyttäjältä ideoita ja tutustumalla viime aikoina valmistuneisiin sote-rakennuksiin. Toiveiden ja ideoiden kerääminen tiivistyy kesällä ja syksyllä ajatukset siirtyvät arkkitehdin piirtopöydälle. Sosteri hakee projektiin uutta ylihammaslääkäriä suunnittelemaan ja käynnistämään tulevaisuuden hammashoitolaa.

Uusi ylihammaslääkäri pääsee siis vielä hyvin mukaan tulevaisuuden hammashoitolan ja suunterveyden kokonaisuuden suunnitteluun ja palvelujen muotoiluun.

– Monipuolisesti toimivien tilojen lisäksi myös laitevalinnoilla on suuri merkitys, Veikko Karvanen pohtii.

Savonlinnan pääterveysaseman hammashoitolassa on jo nyt käytössä modernia teknologiaa.

– Käytämme mm. intraoraaliskanneria, jolla pystymme tekemään keraamisia täytteitä ja kruunuja. Näitä laitteita ei ole vielä monessakaan paikkaa julkisella puolella käytössä, ylihammaslääkäri Hannamari Pitkänen valottaa.