Kimmo

Haluan saada uusia naapureita ja tarjota esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tuleville uusille savonlinnalaisille omaa naapuruuttani.

Itse olen elänyt ensimmäiset 43 ikävuottani Vihdissä ja työskennellyt pääkaupunkiseudulla. Tuolta ajalta takana on vahva kansalaistoiminnan ja viestinnän työkokemus sekä harrastustausta. Savonlinnassa en tuona aikana juuri käynyt kuin muutaman kerran kouluttajan tai toimittajan roolissa.

Rakas Vaimo on sentään asunut aikoinaan useita vuosia Savonlinnassa, käynyt täällä taikkarin ja lähtenyt sitten jatko-opiskelemaan Helsinkiin., jossa sitten tapasimme.

Seurusteluaikana kaksi järjestöihmistä kirjoitti ihan paperille ”Maaseudun tulevaisuus” -suunnitelman elämälleen. Tuon suunnitelman huipennus oli se, että jossain vaiheessa asumme vanhaa maalaistaloa, pappilaa, koulua tai vastaavaa, meillä on siemen- ja taimilapsia (siis biologisia ja sijoitettuja lapsia), eläimiä sekä ovet auki ihmisten tulla ja mennä.

Tuon ”toimintasuunnitelman” valmistumisen jälkeen asuimme vielä 7,5 vuotta Vihdissä, mutta syyskuussa 1999 muutimme Savonlinnan Kosolan kylään Käärmelahden kartanoon. Tuon kartanon nimestä otimme aikanaan myös sukunimemme elettyämme avioliittomme kymmenen ensimmäistä vuotta ”omilla nimillämme”.

Savonlinnaan muuton myötä luontosuhteemme on vahvistunut, elämänrytmin hektisyys helpottunut sekä asumis- ja muiden elämisen kustannusten pienentymisen myötä myös elämisen laatu parantunut. Toki jostain on jouduttu luopumaankin; pääkaupunkiseudulla voi kadota kasvottomaan massaan, täällä joku on aina huolehtimassa siitä, että mitäs teille kuuluu.

Olemme valmiit suosittamaan muuttoa muillekin pääkaupunkiseutulaisille, niin paluumuuttajille, joiden osalta asiantuntemusta savonlinnalaiseen naapuruuteen löytyy erityisesti Rakkaalta Vaimoltani kuin uusmuuttajillekin, joiden sielunelämää itse tunnen jonkin verran.

Joten tervetuloa Savonlinnaan. Me ja muutama kymmenen tuhatta muutakin lutvakkaa naapuria on teitä täällä odottamassa, ohjaamassa ja opastamassa savonlinnalaiseen sielunelämään.

    Haluatko tutustua?

    Yhdistämme nykyisiä ja tulevia naapureita. Voit ottaa hakijaan yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

    Välitämme viestisi eteenpäin. Hakija ottaa sinuun halutessaan yhteyttä.

    • Jaa